Fra kaos til kosmos

Det er torsdag morgen. En af mine klienter, Hanne, ringer til mig efter hun er landet på kontoret. Hanne er mødt på arbejde med en stor stak mapper under armen. Hun møder ind til et skrivebord fyldt med gule sedler og uløste opgaver og projekter. Hun kan ikke helt forstå, hvordan hendes ellers så ryddelige skrivebord er blevet en uoverskuelig rodebunke. Før i tiden mødte hun op til ryddeligt skrivebord, hvor kun ganske få ting som lampe og billeder stod fremme. Hendes gule sedler var løst eller skrevet på hendes to-do liste. En to-do liste, hvor det var præciseret, hvornår og hvordan opgaverne skulle løses. På mystisk vis har hendes opgaver formeret sig i stedet for at forsvinde. Arbejdsopgaverne er ved at vokse Hanne over hovedet. Hun knokler og knokler, men det er som om hun træder i vande. Opgaverne står stille. Der opstår kaoslignende tilstande på Hannes skrivebord – og i Hannes hoved.  Hun vil væk fra kaos og tilbage til kosmos. Hun ønsker mere struktur, mere kosmos.

 

For at komme fra kaos til kosmos kan man enten ønske sig flere timer i døgnet eller man kan kigge på sin struktur. Som coach kan jeg ikke hjælpe dig med flere timer i døgnet, men jeg kan hjælpe med at blive mere effektiv, så du føler at du får mere ud af dine vågne timer. Det er tid til at kigge på dine opgaver og din struktur, så du kan blive mere effektiv.

 

Det er ikke kun for din velværes skyld, at det er værd at kigge på effektiviteten. Manglende fokus og koncentration koster hver dag erhvervslivet milliarder. Desuden er kreativitet og innovation en stor del af mange virksomheders hverdag. For at kunne være innovativ og tænke ud af boksen er det en nødvendighed at have kosmos i sin hverdag.

 

Få 3 konkrete bud på, hvordan du bliver mere effektiv i løbet dagen.

 

  1. Drop mulittasking. Når du er i gang med en opgave, så gør den færdig. Det tager op til 12 munitter at komme ind i en optimal koncentration. Desuden giver det dig et større overblik, når du koncentrer dig om at lave én opgave ad gangen. Så hold fokus på det, som du er i gang med.

 

  1. Få styr på tidsrøverne. Tjek mails og sociale medier (hvis det er arbejdsrelateret) 3 gange om dagen. Lav eventuelt en plan for, hvornår på dagen du vil være online. Prøv så vidt muligt at vente med at tjekke mails, til du har tilrettelagt din dag. Start dagen med at få løst de 3 vigtigste opgaver. Hvis du starter dagen med det vigtigste, så er det med til at give dig mere energi og overskud resten af dagen.

 

  1. Planlæg hver dag på forhånd. Skriv ned dagen før, hvad du skal have ordnet. Brug 10 minutter hver morgen på at gennemgå dine opgaver i tankerne. Denne mentale forberedelse gør, at du vil blive mere effektiv og bedre til at løse dine opgaver. Kunsten at være effektiv er at vide, hvad du gerne vil opnå, og hvordan du opnår det, før du går i gang. Kend dit mål.

 

God fornøjelse

 

Louise Rønde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *